När du handlar hos oss på Greenroom är det viktigt för oss att du känner dig trygg. Vi respekterar dina rättigheter och gör vårt bästa för att skydda dina personuppgifter. Nedan kan du läsa hur dina uppgifter används och i vilket syfte det görs – allt för du ska kunna övervaka dina rättigheter.

Genom att genomföra köpet accepterar du villkoren i vår Dataskyddspolicy. Det är därför viktigt att du läser och förstår vad den går ut på och vilka dina rättigheter är. Har du några som helst frågor om vår Dataskyddspolicy så går vi alltid att nå på info@greenroom-blommordesign.se.

 

Vilken information sparar vi?

Vi använder oss av information om dig för att kunna slutföra vår del av affären och för att du ska få en så bra köpupplevelse som möjligt. Nedan kan du läsa närmare vilken information vi använder och varför.

 

Namn & kontaktuppgifter

Information du ger oss vid köpet eller som du själv anger när du kontaktar oss…

  • Namn, leveransadress, telefonnummer och e-postadress
  • Varor du har köpt vid det aktuella köpet samt tidigare

…Samt information vi får om dig när du besöker vår hemsida eller fullgör ett köp.

  • Betalinformation – vilket betalsätt du valt samt om betalningen är fullgjord eller inte.
  • Information du delar med dig när du surfar på vår hemsida. Detta innebär din IP-adress och typ av apparat du använder, samt om du gett tillåtelse även information om din plats och hur du använder hemsidan.

De uppgifter du ger oss är nödvändiga för att vi ska kunna ingå ett avtal med dig. Övriga uppgifter vi samlar in om dig är nödvändiga för att optimera din upplevelse hos oss och för att du ska få bästa möjliga service. Dessa grunder redogörs för nedan:

Namn och kontaktuppgifter

Avsändares och mottagares namn, telefonnummer, adressuppgifter och e-postadress.

Hur vi använder dina uppgifter Varför
Vi levererar din beställning För att fullgöra avtalet mellan oss – det vill säga leverera den produkt du beställt.
Vi skickar sms och epost med orderbekräftelse och leveransinformation För att fullgöra avtalet mellan oss genom att låta dig/mottagaren veta att din beställning är mottagen eller på väg.
Vi sparar din orderhistorik För att fullgöra avtalet mellan oss om ångerrätt och rätt till en felfri vara samt för att erbjuda kundservice.
Vi skickar information om nya produkter och kampanjer Berättigat intresse – För att hålla dig uppdaterad om nya produkter. Du kan när som helst tacka nej såklart!
Vi sparar din köpinformation För att följa lagar, såsom bokföringslagen.
Vi skyddar dig och oss från bedrägeri och missbruk av dina uppgifter Berättigat intresse – För att förhindra och upptäcka bedrägeri mot dig eller oss.

Betalningsinformation

Vi använder PayPal kassatjänst för att erbjuda dig trygg och säker betalning vid beställning av produkter. I samarbete med PayPal får vi vissa uppgifter om din betalning för att kunna administrera köpet.

Hur vi använder dina uppgifter Varför
Vi ser vilket betalsätt du valt och om beställningen är betald eller inte För att fullgöra avtalet mellan oss – för att kunna leverera en vara måste vi veta om vi har fått betalt.

Enhetsinformation

Information du delar med dig när du surfar på vår hemsida. Detta innebär din IP-adress och typ av apparat du använder, samt om du gett tillåtelse även information om din plats och hur du använder hemsidan eller appen som vi samlar genom cookies. Du kan när som helst välja att inte tillåta cookies genom att ändra inställningarna på din dator.

 

Hur vi använder dina uppgifter Varför
Vi tar reda på vad du, och andra kunder, gillar Berättigat intresse – För att kunna visa och erbjuda det just du kan vara intresserad av
Vi använder din enhetsinformation som IP-adress Berättigat intresse – För att vi inte ska blanda ihop dig med andra användare när du exempelvis chattar med oss.
Vi använder din geografiska position (om du godkänt att den används). Berättigat intresse – För att få platsinformation så vi kan spara dina preferenser om språk och valuta när du besöker vår sida.
Vi följer information om hur du använder vår sida. (ex. tid på webbplatsen och vad du klickar) Berättigat intresse – För att följa upp hur du använder vår sida så att vi kan utveckla vår sida och din shoppingupplevelse så att du alltid kan vara nöjd hos oss!
Vi sparar produkter du markerat som favoriter och varor i kundkorgen. För att fullgöra avtalet mellan oss- För att vi ska kunna sälja saker åt dig!

Dina diskussioner och mail med oss

Vi sparar dina diskussioner över mejl, sms eller sociala medier för att kunna svara på dina meddelanden och erbjuda dig den bästa servicen.

Hur vi använder dina uppgifter Varför
Vi erbjuder kundservice För att fullgöra vårt avtal med dig
I utbildningssyfte För att kunna utbilda vår personal och erbjuda bästa möjliga kundservice.

Du har alltid rätt att invända mot någon av punkterna, men håll i åtanke att det kan leda till att vi inte kan erbjuda dig den perfekta köpupplevelsen med alla våra tjänster.

 

Vem delar vi dina uppgifter med?

För att hantera och fullgöra ditt köp och för att kunna erbjuda bästa möjliga tjänst och utveckla den i framtiden, behöver vi dela vissa uppgifter med vissa leverantörer. Vi vidtar alla legala och rimliga tekniska åtgärder för att se till att din data skyddas även hos våra leverantörer.

Vi delar din information med underleverantörer som transportföretag, packtjänst och mjukvaruoleverantörer helt enkelt för att kunna fullgöra de åtaganden vi har på grund av avtalet, dvs. ditt köp, samt för att erbjuda dig den bästa möjliga tjänsten när du besöker vår sida. Om du vill se hur och varför viss information används så hittar du allt i tabellen ovan.

Vi kan även att komma att dela din information till myndigheter som Polismyndigheten eller annan myndighet vid begäran av dem och om det är nödvändingt. Vid t.ex. misstänkt bedrägeri eller missbruk av vår site, kan vi lämna ut personliga data till ansvariga myndigheter.

Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till någon utomstående part.

Vi använder även vissa delar av dina uppgifter som exempelvis vald beställd produkt, eller information du gett om en produkt för att kunna göra data-analys, förbättra vår hemsida och app och för att kunna utveckla nya, bättre, produkter och erbjuda optimalt utbud på hemsidan. Dessa uppgifter är alltid anonyma och går inte att leda tillbaka till dig. Anonyma uppgifter kan komma att delas med tredje parter.

Tjänster för navigation och kartbildsfoto, som t.ex. Google Maps, kan behandla och lagra platsdata. Det finns möjlighet för Google och Apple att använda denna data, vilket Greenroom Blommor & Design Sweden AB inte kan påverka. Vill du veta mer om detta hänvisar vi till respektive företags integritetspolicy.

Dina uppgifter och länder utanför Europa

Dina uppgifter sparas och behandlas i huvudsak inom EU/EES området. Det kan komma att dina uppgifter behandlas av en aktör utanför EU/EES området. Då ser vi självklart till att du åtnjuter samma skydd som inom EU/EES. Vi vidtar alla legala och tekniska åtgärder för att säkerställa att dessa aktörer hanterar dina uppgifter på ett sätt som är enligt med Dataskyddslagen.

Marknadsföring

Om du har godkänt det, så kommer vi skicka ut information om erbjudanden och nyheter till dig via e-post. Du kan när som helst tacka nej till detta genom att klicka på länken i slutet av varje mejl eller genom att skriva till oss på info@greenroom-blommordesign.se.

Lagring av uppgifter

Vi sparar dina uppgifter endast så länge det är nödvändigt på grund av avtal, berättigat intresse, samtycke eller på grund av lag. Den information vi sparar på grund av lagar som konsumentköplag eller bokföringslag sparar vi endast så länge det krävs för att uppfylla lagen. Den information som vi sparar på annan grund än avtal eller lag har du alltid rätt att begära borttagen.

Dina rättigheter hos oss

Du är i kontroll över hur dina uppgifter ska få behandlas

  • Du har rätt att bli informerad om hur vi hanterar dina personuppgifter
  • Du har alltid rätt att få ett utdrag på den information vi har om dig, och det är självklart gratis.
  • Du har också rätt att få korrigerat felaktiga uppgifter om dig samt rätt att bli raderad från våra system så fort din information inte längre är nödvändig för det ändamål vi samlade in det för.
  • Du har även alltid rätt att återkalla ditt samtycke för nyhetsbrev eller andra ändamål du gett ditt samtycke till.
  • Du har rätt att klaga till Datainspektionen om vi hanterar dina uppgifter fel.

Information som vi sparar för att uppfylla våra avtalsrättsliga förpliktelser eller andra lagliga förpliktelser enligt exempelvis konsumentköplagen eller bokföringslagen måste vi spara under en viss tid. Vi kan därav inte radera all din information omedelbart, men vi kan begränsa informationen så att den endast används i det legala syftet.

Ändringar i hur vi hanterar dina uppgifter

Om vår policy kring hur vi hanterar information om dig ändras på ett betydande sätt, kommer vi informera dig om det.

Om vårt ansvar

Greenroom Blommor & Design Sweden AB är personuppgiftsansvarig och ansvarig för att Dataskyddslagen följs enligt villkoren ovan. Har du frågor eller funderingar kring dataskydd och hur vi jobbar med det, svarar vårt team på alla dina frågor på info@greenroom-blommordesign.com.

Dataskyddsombud på Greenroom Blommor & Design Sweden AB är VD Sandra Pettersson.

Greenroom Blommor & Design Sweden AB är registrerat hos Bolagsverket under organisationsnummer 556933-3940.

Stäng meny
×

Kundvagn